Våra tjänster

Riskbedömning

Kunder ringer oss ibland och är oroliga över att deras träd har vuxit sig höga och står nära huset, men det är trots allt väldigt ovanligt att träd rasar över hus eller människor. Om du ändå är orolig kommer vi naturligtvis ut och bedömer ditt träd.
  • Risken för att ett träd ska falla eller tappa grenar ökar om det har fått svampangrepp, blivit skadat, eller om det har en strukturell svaghet.

  • Om du tycker att ditt träd börjar se sjukt ut, eller om det har fått en skada kan vi också komma och göra en riskbedömning.

  • Du kan kontakta oss för en kostnadsfri besiktning /riskbedömning av ditt träd.

Markfällning och sektionsfällning genom klättring eller skylift

Vi fäller träd från marken när det inte finns risk för att skada omgivande egendom. I annat fall fälls träden genom att vi sektionsfäller träden genom att klättra eller använda skylift. Det mest kostnadseffektiva är att fälla från marken då klättring tar längre tid och vid användning av skylift tillkommer hyra av den. Vi gör alltid en riskbedömning av trädet innan fällning. Lutar den, är den sjuk eller skadad och har den grenar som märkbart hänger över på en sida. Omgivningen är också viktig att bedöma då det kan finnas el- eller telefonledningar, vägar och gångbanor och fast egendom. Ibland kan det behövas särskilt tillstånd från kommunen för att få fälla träd. Alla dessa faktorer påverkar priset och därför gör vi alltid en noggrann bedömning på plats eller genom fotografier som ni skickar in innan vi lämnar ett kostnadsförslag till er. Vi kapar generellt upp stam och större grenar i ca 3 meters längder. Om du vill ha stam och större grenar uppkapade i särskilda längder kan vi även hjälpa dig med det. Kanske färdiga längder för vedklyven? Vi lämnar pris för ytterligare uppkapning efter uppskattad tidsåtgång.

Stubbfräsning

Vid stubbfräsning fräser en tandförsedd snurrande skiva bort stubben flisa för flisa. Vi fräser ner till ett djup av ca 10-30cm beroende på markens beskaffenhet. Hålet som blir kan fyllas ut med flis och jord före plantering av t.ex. gräs. Om du hellre vill att vi tar och transporterar bort fliset så tar vi med det i det offererade priset. Priset för stubbfräsningen varierar mellan 250-1500kr/stubbe. Till det kommer en framkörnings- och etableringskostnad på 250 kr. Paketpris kan ges om ni har flera stubbar eller om ni går ihop i grannskapet. Vår stubbfräs är 90 cm bred och 2,5 m lång, vilket måste beaktas vid beställning av stubbfräsning.

Snöplogning

Vi erbjuder snöplogning av gårdar och uppfarter i området Jukkasjärvi och Laxforsen. Våra maskiner är väl anpassade för jobb där det är ont om plats och där större maskiner inte kan komma åt. Prisexempel för en normalstor gård med en mindre uppfart är 1750kr inklusive moms och med RUT-avdrag. Vi kommer helst ut till er i god tid innan snön kommer så att vi gemensamt kan komma fram till var det är lämpligast att lägga snön eller om ni t.ex. har rör, brunnar eller kantstenar som ni vill att vi känner till.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Kontakta oss ->

Få din kostnadsfria offert.

Vi på Trädfällarna Kiruna är stolta över att erbjuda professionell trädfällning, utbildningar och andra tjänster för både privatpersoner och företag. Vi har många års erfarenhet av att arbeta med träd och tar alltid hänsyn till både säkerheten och miljön när vi utför vårt arbete. Vårt mål är att göra vårt bästa för att hjälpa dig att få det resultat du önskar när det kommer till trädfällning. Tveka inte att kontakta oss när du behöver hjälp med trädfällning, vi är här för att hjälpa dig!

Använd formuläret  eller ring oss på

Ditt namn
Företagsnamn
E-post
Ditt telefonnummer
Hur kan vi hjälpa dig?
Om du vill välja flera, skriv det i meddelandet.
Ett meddelande